Transformatie Oude Stadhuis
In opdracht van BPD Ontwikkeling B.V. transformeren wij het Oude Stadhuis in Almelo naar 90 koopappartementen. De voormalige burgerzaal is gereserveerd voor commerciële ruimtes en in het souterrain worden bergingen gecreëerd De gehele coördinatie en realisatie vanaf de voorbereiding, sloop en uitvoering managet bouwcombinatie Goossen Te Pas en Salverda Bouw B.V.
Het ontwerp
Het voormalige Stadhuis Almelo is het laatst ontwerp van architect J.J.P. Oud. Om dit prachtige gebouw te kunnen behouden heeft architect Diederendirrix uit Rotterdam het ontwerp gemaakt voor de transformatie van dit pand.
Het ontwerp van Diederendirrix bestaat uit een nieuwe, transparante gevel waarin tevens uitkragende balkons en inpandige loggia’s zijn ingepast. De doorlopende glazen balustrades bekrachtigen het beeld van horizontale lijnen voorlangs een spel van grote zwarte kaders. Karakteristieke gevelmaterialen zoals het basalt in de plint en lavagnina in het hoofdgebouw worden gerestaureerd.
De appartementen
De 90 luxe koopappartementen worden voorzien van een gasloze en energiezuinige installatie. De nieuwe appartementen worden uitgerust met vloerverwarming en vloerkoeling. Voor de benodigde ventilatie wordt een duurzaam gebalanceerd ventilatiesysteem geïnstalleerd. Het gebouw wordt van warmte voorzien door middel van een OWK (Opwekking warmte koude). Installatie. Daarnaast komen er diverse ruimtes voor algemeen gebruik. De bewoners kunnen gebruik maken van de gezamenlijke logeerkamers, keuken, een wasruimte en een gemeenschappelijke tuin op het dak van de raadzaal. De burgerzaal krijgt een gemengd programma van een klein theatergezelschap, ondersteunende horeca en een fitness.
BIM
Het ingescande 3d-model hebben wij gebuikt om informatie uit te halen betreffende de inpasbaarheid van de lift. Daarnaast maken wij gebruik van de diverse modellen van onder andere de architect, constructeur en installateur. Op deze manier hebben wij de gehele elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie kunnen engineeren en het leidingverloop kunnen bepalen. Verder hebben wij constructieve model gebruikt voor het uitdenken van het traditionele steigerwerk.